Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

18. Slovenski festival vin in 8. Festival kulinarike

V četrtek 19. novembra in petek 20. novembra bo v Ljubljanskem Grand hotelu Union potekal že 18. Slovenski festival vin in 8. Festival kulinarike (med 15. in 21. uro – Slovenski festival vin, med 16. in 20. –  Festival KULinarike).

Priljubljenost prireditve med obiskovalci in novinarji vedno znova dokazuje veliko število sodelujočih priznanih vinarjev in vrhunskih vinskih vzorcev. Letošnji festival vin bo znova postregel z najboljšim, kar dajo slovenski vinogradi, pa tudi nekateri izven naših meja. Piko na i festivalu bodo postavili Festivalsko ocenjevanje vin v sodelovanju z revijo Dolce vita in vodene degustacije s festivalskimi vini.

SFV – FESTIVALSKO OCENJEVANJE

Ko združita moči najprestižnejši vinski dogodek v deželi in najbolj zaželjena revija na področju vina, hrane in ostalega hedonizma, potem je rezultat gotovo nekaj dobrega, uporabnega in uživantskega. Po izboru ocenjevalne komisije in po standardih Vinskega svetovalca v reviji Dolce vita, smo izbrali:

- NAJ Mlado vino: 

Gaube, Prvenec, 2015

- NAJ Belo vino: 

Vino Kupljen Jeruzalem-Svetinje, Samo Kupljen, Spirit of Jeruzalem, 2011

- NAJ Rdeče vino: 

Vina Zgonik, Aleksander in Damir Zgonik, Rdeči cuvee, 2012

- NAJ Mehurčke: 

Radgonske gorice d. d., Zlata radgonska penina, brut nature, 2007

- NAJvišje ocenjeno vino: 

Vino Kupljen Jeruzalem-Svetinje, Samo Kupljen,Spirit of Jeruzalem, 2011

 

Poleg ocenjenih vin boste na festivalu lahko poskusili preko 350 vin, ki jih bo predstavilo nekaj čez 70 razstavljavcev.

Festival bodo tudi letos popestrile izobraževalne delavnice.

Ne pozabite rezervirati svojega mesta!

 

Kaj pa kulinarika?

V Gledališču okusov bodo v živo svoje jedi in vizije na razpisano ustvarjali priznani Chefi, v Galeriji okusov, pa se bodo predstavile šole, gostilne in restavracije, ponudniki delikates, itd. Oba nivoja Festivala KULinarike vsako leto povezuje tema festivala. Letos so v sodelovanju s Turizmom Ljubljana razpisali temo Okusi osrednje Slovenije.

Tudi za gledališče okusov je obvezna rezervacija!

 

Več na http://www.slovenskifestivalvin.si/https://www.facebook.com/SFVKUL/

 

Cena dnevne vstopnice je 30 €, za študente pa 10 €.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!