Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

21.12. – Enostavna božična večerja za ljubitelje lososa

Božič se nezadržno bliža in skrajni čas je, da si pripravite jedilnik za božično večerjo.

Še vedno nimate pojma, kaj bi sploh pripravili, veste samo to, da ne sme biti preveč zakomplicirano, ker imate v sredo še službo?

Imate radi lososa?

Potem bo naslednji jedilnik pravi za vas.

Za aperitiv gostom ponudite kozarec suhe penine ali suhega belega vina (Zlata radgonska penina, šipon (Pulus, Verus …)).

Za predjed vam predlagamo rukolo s paradižnikom in parmezanom. Lahko predjed, v bistvu solato, postrezite s svežim polnozrnatim kruhom ali kruhom s semeni. Vino oz. penina naj bo kar enaka kot za aperitiv.

Za glavno jed postrezite na soli pečenega lososa. Njena priprava je zelo enostavna, riba se peče sama. Zraven pripravite široke rezance in dušen janež oz. koromač. Kupite sveže rezance, njihova priprava je hitrejša, po okusu pa se ne morejo primerjati s suhimi. Če imate dovolj časa, pa jih lahko celo pripravite sami. Za vinsko spremljavo priporočamo vino chardonnay (Quercus, Bagueri, Marof …)

Tradicionalno božično večerjo zaključi potica in čaj, punč ali kuhano vino.

Lahko pa večer zaključite tudi s tiramisujem brez jajc. Brez jajc zato, ker ga lahko pripravite vnaprej in v primeru, če ga še kaj ostane, brez nevarnosti počaka v hladilniku še kakšen dan ali dva. Zraven lahko ponudite kozarček portovca ali pa kavo.

Vse skupaj nič zahtevnega. Večerja, ki vam bo zagotovo uspela.

Vnaprej lahko pripravite:

Predjed – operite in osušite rukolo, narežite suhe paradižnike

Glavna jed – s pinceto odstranite morebitne kosti iz lososa

Sladica – Tiramisu pripravite vsaj 4 ure prej, lahko pa tudi že prejšnji dan.

Registrirajte se na naši strani. Samo registrirani uporabniki lahko svoje priljubljene recepte hranite v svoji mapi in si iz izbranih receptov natisnete nakupovalni seznam vseh sestavin, ki jih potrebujete za njihovo pripravo.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!