Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

22.12. – Božična večerja za ljubitelje klasike

Pečenka, krompir in solata, klasično nedeljsko kosilo, lahko postane tudi božična večerja.

Da pa ne bo čista klasika, božično večerjo začnimo s solato. In sicer s pomladanskim miksom s kozjim sirom in jagodami. Namesto jagod lahko uporabite tudi maline. Zraven ponudite suho penino, ki jo ponudite tudi za aperitiv.

Za pečenko bomo vzeli svinjski flam ali pa rebra. Še najbolje s kožo, ki naj vam jo že mesar nareže.

Skupaj s pečenko pecite še krompir (lahko tudi sladkega) in zimsko zelenjavo (korenje, kolerabo, stebelno zeleno, pastinak, črni koren, brstični ohrovt …). Oboje samo solite, pokapajte z oljčnim oljem in pecite približno 1 uro. Zraven ponudite lahko enostavno rdeče vino. Izbirajte med merlotom ali barbero, lahko pa postrežete tudi refošk ali cviček.

Če mislite, da boste imeli poleg potice še prostor za sladico, vem predlagamo nekaj lahkega, ponarejeno panakoto.

 

 

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!