Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

4. Kari festival v Hotelu Park Ljubljana

Festival britanskega karija tokrat pod vodstvom Dominica Chapmana, prejemnika Michelinove zvezdice.

 

Ljubitelji karija bodo zopet prišli na svoj račun, saj bo Hotel Park Ljubljana februarja že četrtič gostil kulinarični festival “Taste of Britain Curry Festival”.

Vrhunski britanski kuharski mojstri na čelu z Dominicom Chapmanom, ki je za svoje kuharske dosežke prejel Michelinovo zvezdico, bodo pripravili ekskluziven nabor jedi, ki jih na meniju Festivala karija v Ljubljani do sedaj še ni bilo.

Ljubljančani so kari dobro sprejeli, povpraševanje po tovrstni ponudbi se je drastično povečalo in tako so organizatorji festivala novembra 2014 odprli restavracijo Curry Life Figovec. Festival se bo letos prvič odvijal tudi na slednji lokaciji, ki bo gostila del dogajanja, medtem ko se bo glavnina festivala, tako kot pretekla leta, odvijala v hotelu Park Ljubljana.

 

Festival se bo pričel 2.2.2015 ob 18.00, z večerjo v hotelu Park

Obiskovalci bodo imeli v času festivala možnost obiskati in pokušati specialitete tako v hotelu Park kot v restavraciji Curry Life – Figovec
FESTIVALSKA KOSILA: 3.2. in 4.2 v hotelu Park & restavraciji Curry Life – Figovec,  samopostrežni bife
FESTIVALSKE VEČERJE: 2.2., 3.2. in 4.2., organizirane v hotelu Park. Večerje bodo letos predstavljale vrhunec festivala, sestavljene bodo iz šestih hodov, kjer bo predstavljen kari v najbolj ekskluzivni obliki.
Dominic Chapman z ekipo obljublja nepozabno kulinarično doživetje.

Rezervacije za kosila in večerje so obvezne.

Tudi letos se bosta odvila dva kuharska tečaja - 3.2. in 4.2.2015.

 

Med gostujočimi britanskimi kuharskimi mojstri še posebej izstopa že omenjeni Dominic Chapman, ki je britanski javnosti postal znan tudi kot udeleženec pretekle sezone BBC-jeve popularne kulinarične oddaje Great British Menu. Chapman bo Slovenijo obiskal prvič. Za obiskovalce festivala bo skupaj s svojo ekipo pričaral pravo gurmansko nevihto.

Syed Belal Ahmed, vodja festivala in urednik revije Curry Life Magazine, je povedal: “zelo sem vesel, ker se s Festivalom karija vračamo v Ljubljano. Tokrat želimo obiskovalcem pokazati napredek, ki smo ga dosegli na področju pojavnosti karija v slovenskem kulinaričnem prostoru, hkrati pa bomo s talentiranimi in visoko uveljavljenimi kuharskimi mojstri predstavili in ponudili najboljše britanske specialitete.”

“Tisti, ki šele dobro spoznavajo čudoviti svet začimb in karijev, se bodo v sklopu festivala lahko udeležili tudi kuharskih tečajev, na katerih se bodo naučili priprave tovrstnih jedi, deležni pa bodo tudi drobnih nasvetov, ki bodo popestrili njihovo kulinarično ustvarjanje. Tečajniki bodo v dar dobili tudi recepte, ki jih bodo zanje pripravili Dominic Chapman in ostali kuharski mojstri, ter nabor začimb, tako da bodo tudi sami lahko pripravljali čisto prave, originalne karije.”

Dominic Chapman je tik pred prihodom v Ljubljano povedal: “To je sijajna priložnost in veseli me, da bom lahko letos soustvarjal festival karija v deželi, kjer še nikoli nisem bil. V zadnjih dveh letih sem sodeloval na festivalu Taste of Britain Curry Festival v Indiji in to je bila čudovita izkušnja. Čeprav sam nisem strokovnjak za kari, bom tekom festivala z veseljem predstavil nekaj svojih jedi ter recept ali dva za njihovo pripravo. Kot glavni kuhar vedno poskušam ponuditi visoko kvalitetno hrano, pripravljeno s svežimi sestavinami, ki jedcev nikoli ne pustijo ravnodušnih, in upam da bo tudi v Sloveniji tako.”

Sicer pa si Chapman želi preizkusiti tudi slovenske specialitete in bo prosti čas tekom Festivala karija po lastnih besedah vsekakor izkoristil tudi za kulinarični sprehod po Ljubljani. 

 

Glavni organizator festivala je britanska revija Curry Life Magazine - festival promovira avtentični britanski kari, ki ga pripravljajo vrhunski britanski kuharski mojstri. Festival karija je skozi leta gostoval v več državah po Evropi, na Bližnjem Vzhodu in v Jugovzhodni Aziji ter sodeloval z vodilnimi lokalnimi hoteli in / ali letalskimi družbami. Slovenski partner festivala je Hotel Park Ljubljana.

 

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!