Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Argeta Exculsive à La Subida

Na police prihaja omejena serija paštet ARGETA Exclusive à La Subida, jelenova pašteta s pistacijami.

 

 

Nov okus Argete Exclusive nastal v sodelovanju z Alessandrom Gavagno,

kuharskim mojstrom gostilne La Subida, okronane z Michelinovo zvezdico

 


Argeta ob koncu leta kupce preseneti z novim okusom Exclusive v enkratni, omejeni seriji. Tokrat so ga razvili po receptu priznanega kuharskega mojstra Alessandra Gavagne, ki v gostilni La Subida pri Krminu, na italijanski strani Goriških Brd, navdušuje tudi najzahtevnejše svetovne poznavalce gastronomije. Nov okus iz Argetine prestižne linije tokrat temelji na »interpretaciji jelena«, ustvarjeni v gostilni z Michelinovo zvezdico.

 

Začetki Argete, slovenske vodilne blagovne znamke med paštetami, segajo že v leto 1957. Odlikuje jo unikaten okus, mazljivost, ter dejstvo, da ne uporablja konzervansov. Predvsem pa je njena posebnost v kategoriji ta, da ARGETA ne nastaja s pomočjo ostankov v mesnopredelovalni industriji, temveč je narejena iz pravega, kakovostnega in skrbno izbranega mesa, brez vseh kosti in kož. Uporablja samo naravne začimbe in vsa široka linija izdelkov je brez glutena. To so razlogi za vodilno mesto v kategoriji v regiji in hkrati je na dobri poti do vodilnega mesta tudi na trgih EU.

 

Z vizijo, pomakniti meje v kategoriji na najvišjo raven, je bila leta 2009 zasnovana linija ARGETA EXCLUSIVE, ki temelji na izjemnih sestavinah in je vsak konec leta narejena po novi, unikatni recepturi. Karakter in osebni pečat chefov slovitih restavracij je natančno to, kar želi Argeta povzeti v liniji paštet Exclusive. Ambicija tako ni nič manjša, kot z izbranimi sestavinami in navdihom kuharskih mojstrov ustvarjati izjemne okuse omejenih serij paštet, ki jih kupci iščejo še dolgo potem, ko so zaloge že razprodane.

 

Tokrat predstavljamo interpretacijo izjemnega, s prestižno Michelinovo zvezdico okronanega chefa Alessandra Gavagna in vodjo slovite italijanske restavracije La Subida - našo novo sezonsko posebnost, jelenovo pašteto s pistacijo, aromatičnim venčkom začimb bližnjega vzhoda, sestavljenim iz črnega popra, koriandra, kardamoma in ingverja ter kančkom odličnega naravnega vinskega kisa Sirk, s katero vas vabimo k novim kulinaričnim užitkom.

 

»Letošnji okus Argete Exclusive smo razvili z restavracijo, ki je tudi nosilka Michelinove zvezdice. To se nam je zdel lep dodatek k celotni zgodbi. Najprej smo ekskluzivne okuse ustvarjali v hiši, nato smo zgodbo nadgradili s sodelovanjem z vrhunskimi restavracijami. Sodelovanje z ekipo Joška Sirka je bila izjemna izkušnja,« je povedal Enzo Smrekar, generalni direktor Strateškega poslovnega programa Namazi v Atlantic Grupi.

 

Več o liniji Argeta Exclusive na www.argeta.si/exclusive,

za dodatne informacije o Alessandru Gavagnu iz gostilne La Subida pa obiščete www.lasubida.it.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!