Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Teden restavracij - pomlad 2015

Spomladanski del Tedna restavracij bo od 20. do 29. marca v 81 restavracijah po vsej Sloveniji.

Začetek sprejemanja rezervacij 1. marca

 

Še več restavracij - skupno kar 81, od tega devet novih - in meniji za 15 evrov, ki dokazujejo usmerjenost najboljših slovenskih chefov v ustvarjalno posodabljanje slovenske kuhinje, pri čemer si pomagajo s kakovostnimi lokalnimi sestavinami, so glavne značilnosti pomladnega Tedna restavracij 2015. Sprejemanje rezervacij se začne 1. marca, Teden restavracij pa bo tokrat trajal kar deset dni, od 20. do 29. marca.

Vse podrobnosti od 1. marca na www.tedenrestavracij.si.

 

Jesenski del Tedna restavracij je bil rekorden, saj je v devetih dneh v 77 restavracijah posebne menije z najmanj tremi hodi preizkušalo kar 31.975 gostov. Odkar se je Teden restavracij začel, v okviru mariborske Evropske prestolnice kulture leta 2012, je tako vsaka ponovitev presegla prejšnjo; več restavracij, več ustvarjalnosti chefov, več obiskovalcev.

 

Najboljše slovenske restavracije, ki sodelujejo v Tednu restavracij, so jeseni z rezervacijami zapolnile razpoložljiva mesta že v nekaj dneh, zato pohitite z rezervacijo. Na spletni strani www.tedenrestavracij.si so objavljeni vsi potrebni podatki, o načinu rezervacije, sodelujočih restavracijah, razpoložljivih mestih, in predvsem izbiri menijev. Zanimiva novost med temi podatki je pregled lokalnih dobaviteljev in pridelovalcev, ki so jih chefi vključili v svoje menije, prav tako pa je večina restavracij pripravila k menijem tudi vinsko spremljavo (z doplačilom).

 

Uroš Mencinger, kulinarični kritik in selektor sodelujočih restavracij: ”Teden restavracij je predstavitev vrhunske slovenske kulinarike. Tako kot se razvija slovenska kulinarika, se zato razvija tudi Teden restavracij. Če hočemo, da bo gostov vsako leto več - in če hočemo, da se bo čim več gostov vračalo v restavracije in gostilne tudi izven Tedna restavracij -, moramo vsako leto poskrbeti za nekaj novega. Zato bo odslej Teden restavracij vsako leto imel osrednjo temo. Osrednja tema leta 2015 bo slovenska kuhinja, toda z vidika prispevka chefov k njenemu razvoju in napredku.”

 

Meniji po 15 evrov bodo v času spomladanskega Tedna restavracij tako predstavili:

  • kreativnost: chefov prispevek novi slovenski kuhinji,
  • kakovost: vsaka restavracija in gostilna predstavi (vsaj) enega lokalnega pridelovalca,
  • hrana & vino: vsak meni priporoči vinsko spremljavo (vsaj) enega slovenskega vinarja.
Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!