Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Zdrave sladice

Ob vsakih praznikih, se kot gobe po dežju pojavijo bolj ali manj posrečeni recepti za zdrave sladice. 

Na našem portalu sicer podpiramo zdravo prehrano, ampak sladkor žal ni zdrav. V nobeni obliki. Torej bi bilo edino pravo ime manj škodljive sladice. Kar se seveda ne sliši več tako mamljivo.

Tudi tako imenovane zdrave sladice so polne maščobe in sladkorja, samo iz drugih, bolj zdravih (recimo) virov prihajata. Po kalorični vrednosti pa zdrave sladice prav nič ne zaostajajo za klasičnimi, včasih jih celo presegajo. Zmernost je še vedno potrebna.

Poleg tega ima le redko katera zdrava sladice enak okus kot klasična. Sicer so lahko čisto okusne, ampak po okusu so drugačne. Polnozrnata moka, različna naravna sladila, kokosova maščoba, vse to spremeni okus naše priljubljene sladice. Zato ne pričakujte enakega okusa, če ste belo moko zamenjali s polnozrnato, sladkor pa z medom. Tudi testo bo imelo drugačno strukturo, bo bolj kompaktno in težko.

Poleg tega si človek včasih pač mora privoščiti. In kdaj, če ne za praznike!

Naš nasvet: namesto, da eksperimentirate z manj škodljivimi sestavinami in z nepreverjenimi recepti, raje specite po klasičnem receptu in pojejte kakšen kos manj.

 

Preberite še zakaj je sladkor problem in pregled naravnih sladil.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!