- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1 vejica timijana
- sol
- 400 g svinjine za zrezke (ali piščančjih prsi)
- kajenski poper
- 1 feferon (po želji)
- oljčno olje

![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
Paprike razpolovite, jim odstranite semenje in narežite na grižljaj velike koščke. Čebulo olupite in narežite na tanke krhlje. Česen olupite in narežite na rezine. Meso narežite na tanke trakove.
V ponvi segrejte olje in na njem stekleno prepražite čebulo. Dodajte česen in papriko ter vejico timijana. Po želji dodajte še feferon in med mešanjem pražite približno 5 minut. Rahlo solite in odstranite iz ponve.
V ponvi zopet segrejte nekaj olja in na njem z vseh strani med mešanjem opecite meso. Dodajte papriko, vse skupaj še malce popecite in po okusu začinite s soljo in kajenskim poprom.
Zraven se prileže pečen krompir ali riž.
Za spremembo namesto mesnih trakov specite zrezke, prilogo iz paprike pa postrezite posebej.
Namesto s timijanom jed začinite z mešanico začimb za mehiško kuhinjo [1] in nadevajte v tortilje.
Povezave:
[1] http://kuharija.si/content/me%C5%A1anica-za%C4%8Dimb-za-mehi%C5%A1ko-kuhinjo
[2] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/mesni-trakovi-s-papriko&t=Mesni+trakovi+s+papriko
[3] http://twitter.com/intent/tweet?text=Mesni+trakovi+s+papriko&url=http://kuharija.si/content/mesni-trakovi-s-papriko
[4] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/mesni-trakovi-s-papriko
[5] http://kuharija.si/sites/default/files/mesni_trakci_s_papriko.jpg