- 4 jabolka
- 2-3 žlice arašidovega masla
- 4 žlice marmelade (slivove ...)
- 1/2 žličke cimeta
- 4 žlice javorovega sirupa
- 4 žlice hrustljavih žitaric (ali mislijev, ali ovsenih kosmičev)
- limonin sok

![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 45 minut |
Jabolkom z okroglim nožem izdolbite peščišče, po želji jih tudi olupite. Takoj jih pokapajte z limoninim sokom, da ne porjavijo in položite na namaščen pekač.
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160).
Gladko zmešajte arašidovo maslo, marmelado, cimet in javorov sirup. Na rahlo umešajte še hrustljave žitarice in z zmesjo napolnite jabolka. V ogreti pečici pecite približno 30 minut.
Postrezite z vaniljevim sladoledom.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/polnjena-jabolka&t=Polnjena+jabolka
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Polnjena+jabolka&url=http://kuharija.si/content/polnjena-jabolka
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/polnjena-jabolka
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/pecena_jabolka.jpg