- 250 g pomladnega miksa (mešanica več vrst berivke, radiča, rukole, blitve, špinače ...)
- 4 rezine mehkega kozjega sira
- 4 žličke medu (s tartufi)
- 125 g jagod
- solni cvet
- poper
- oljčno olje
- bel balzamični kis

![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 15 minut |
Solato očistite in v solatni centrifugi osušite. Jagodam odstranite peclje, jih operite in razrežite na četrtine ali polovice. Rezine kozjega sira (po želji) na hitro popecite v ponvi.
Solato po okusu začinite s solnim cvetom, oljčnim oljem in balzamičnim kisom ter porazdelite po krožnikih. Obložite jo z jagodami in kozjim sirom. Sir pokapajte še z žličko medu in vse skupaj potresite s sveže mletim poprom. Ponudite s francosko štruco.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/pomladni-miks-s-kozjim-sirom-jagodami&t=Pomladni+miks+s+kozjim+sirom+in+jagodami
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Pomladni+miks+s+kozjim+sirom+in+jagodami&url=http://kuharija.si/content/pomladni-miks-s-kozjim-sirom-jagodami
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/pomladni-miks-s-kozjim-sirom-jagodami
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/pomladni_miks_0.jpg