- 500 ml bešamelne omake
- 50 ml smetane za kavo
- 2 rumenjaka
- 150 g sira

![]() | Sestavine za: 600 ml
Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
Po receptu pripravite bešamelno omako [1].
Zmešajte rumenjake in smetano ter mešanici dodajte malce vroče bešamelne omake. Nato vse skupaj umešajte v preostalo omako. Umešajte še sir in pri nizki temperaturi mešajte, da se sir stopi. Omaka ne sme več zavreti.
Sirovo omako ponudite k ribam, perutnini, kuhani ali dušeni zelenjavi, testeninam ... Z omako pa lahko prelijete tudi različne zelenjavne narastke.
Povezave:
[1] http://www.kuharija.si/content/be%C5%A1amelna-omaka
[2] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/sirova-omaka&t=Sirova+omaka
[3] http://twitter.com/intent/tweet?text=Sirova+omaka&url=http://kuharija.si/content/sirova-omaka
[4] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/sirova-omaka
[5] http://kuharija.si/sites/default/files/sirova_omaka.jpg