
Aronijo ponavadi najdemo na naših vrtovih kot okrasno rastlino. Uporabnost njenih plodov že dolgo poznajo v živilski industriji (polnila za bonbone, kot barvilo …), sedaj pa so vedno bolj priljubljeni tudi pri potrošnikih. Temno rdeči plodovi so prava zakladnica aromatičnih snovi, vitaminov, mineralov in biološko aktivnih snovi. Svežih jagod ne uporabljamo, saj so precej grenkega in trpkega okusa. Prijetnejšega okusa je sok iz plodov, ki je nadvse osvežilen. Poleg soka iz plodov lahko skuhamo tudi marmelado ali žele, priljubljen pa je tudi liker.
Povezave:
[1] http://kuharija.si/sites/default/files/aronija_clanki.jpg
[2] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/aronija&t=Aronija
[3] http://twitter.com/intent/tweet?text=Aronija&url=http://kuharija.si/content/aronija
[4] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/aronija