- 4 paradižniki
- 1 mlada čebula
- 2 zelena čilija (kuhana ali iz pločevinke)
- 1/2 žličke soli
- 1/4 žličke popra
- zelenje koriandra

Steber mehiške kuhinje.
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 10 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
Paradižnike poparite, olupite in sesekljajte. Ravno tako sesekljajte mlado čebulo. Čilijem odstranite semenje in jih sesekljajte. Sesekljajte tudi zelenje koriandra.
Vse sestavine zmešajte in postavite v hladilnik, da se okusi prepojijo.
V mehiški kuhinji je salsa vedno na mizi, tako kot pri nas sol in poper.
Salso lahko pripravite tudi samo iz paradižnikov in mešanice začimb za mehiško kuhinjo.
Če vas motijo koščki, salso zmeljite v mešalniku. Če je preredka, jo zlijte na cedilo in za uro ali dve postavite v hladilnik, da se odvečna voda odteče.
Za dobro salso je odločilen dober paradižnik polnega okusa. Če ga nimate pri roki, uporabite paradižnik iz pločevinke.
foto: Thinkstock
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/paradižnikova-salsa-pico-de-gallo&t=Paradi%C5%BEnikova+salsa+%28pico+de+gallo%29
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Paradi%C5%BEnikova+salsa+%28pico+de+gallo%29&url=http://kuharija.si/content/paradižnikova-salsa-pico-de-gallo
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/paradižnikova-salsa-pico-de-gallo
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/kuharija-salsa.jpg