- 3 čebule
- 40 g masla
- 1 l čiste juhe (zelenjavne ali goveje, lahko iz bio kocke)
- 250 ml suhega belega vina
- 4 rezine belega kruha (ali toasta)
- 4 žličke sveže naribanega parmezana
- sol
- poper

![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 60 minut |
Čebulo olupite in narežite na tanke kolobarje. V loncu segrejte maslo in na njem pri nizki temperaturi približno 10 minut dušite čebulo. Vmes večkrat premešajte. Čebula se mora zmehčani ne sme pa potemneti. Nato prilijte juho in vino ter kuhajte približno pol ure.
Rezine toasta potresite s sirom in sveže mletim poprom ter v pečici ogreti na funkcijo žar popecite, da se sir stopi in rahlo zapeče. Juho nalijte v skodelice, na vrh položite zapečen kruh in takoj ponudite.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/francoska-čebulna-juha&t=Francoska+%C4%8Debulna+juha
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Francoska+%C4%8Debulna+juha&url=http://kuharija.si/content/francoska-čebulna-juha
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/francoska-čebulna-juha
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/cebulna_juha_0.jpg