- 750 g manj mastne svinjine
- 750 g kislega zelja
- 300 g čebule
- olje
- 5 strokov česna
- 1 žlica ostre moke
- 1 žlica mlete sladke paprike
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1 noževa konica kumine (mlete)
- 1 noževa konica majarona
- 2 lovorova lista
- sol
- poper

![]() | Sestavine za: 6 oseb
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 60 minut |
Meso narežite na ne premajhne koščke. Čebulo olupite in narežite na lističe. Česen olupite, sesekljajte ali iztisnite skozi stiskalnico.
Na ogretem olju pražite na lističe narezano čebulo. Ko postekleni, dodajte česen in meso. Med mešanjem pražite, da izhlapi vsa tekočina, poprašite z moko, dodajte kislo zelje, papriko, paradižnik, sol, poper in začimbe ter prelijte s toliko vode, da bosta meso in zelje prekrita. Pokrito dušite 45 minut, oziroma dokler se meso ne zmehča. Po potrebi prilijte še malo juhe.
Segedinski golaž lahko izboljšate z žlico kisle smetane. Če je preredek, dodajte kisli smetani žličko moke ali košček kuhanega krompirja, gladko zmešajte in dodajte k zelju.
Namesto z vodo, segedin zalijte z juho.
Zraven ponudite kuhan krompir.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/segedinski-golaž&t=Segedinski+gola%C5%BE
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Segedinski+gola%C5%BE&url=http://kuharija.si/content/segedinski-golaž
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/segedinski-golaž
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/segedin.jpg