- 1 hobotnica (pribl. 1 kg)
- 1 kg krompirja
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- oljčno olje
- sol, poper
- rožmarin
- 100 ml belega vina
- kozice, paradižnik, paprika (po želji)

|  | Sestavine za: 4 osebe 
 Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 90 minut | 
V pekač zlijte približno 4 žlice olja. Krompir in čebulo olupite, narežite na krhlje in položite v pekač. Premešajte z oljem in rahlo solite.
Na mešanico postavite hobotnico (če ste jo predhodno zamrznili, bo mehkejša) in dodajte vejice rožmarina. Dodate lahko tudi zelenjavo in kozice. Pekač pokrijte s folijo in v pečici ogreti na 180 stopinj pecite približno 60 minut.
Tik pred koncem peke odstranite folijo, zalijte z vinom, in zapecite, da dobi krompir zlato rjavo barvo. Potresite s sesekljanim česnom in peteršiljem.
Navadno hobotnica spusti precej vode. Vseeno pa med peko večkrat preverite in jo po potrebi zalijte z vodo.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/hobotnica-v-pečici-s-krompirjem&t=Hobotnica+v+pe%C4%8Dici+s+krompirjem
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Hobotnica+v+pe%C4%8Dici+s+krompirjem&url=http://kuharija.si/content/hobotnica-v-pečici-s-krompirjem
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/hobotnica-v-pečici-s-krompirjem
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/hobotnica.jpg