- 250 g riža za rižoto
- 400 g mešanih morskih sadežev (zamrznjenih)
- 1 strok česna
- 150 ml suhega belega vina
- 1 l čiste juhe (približno)
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica smetane
- sesekljan peteršilj
- sveže nariban parmezan (po želji)

![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 5 minut Čas od začetka do konca: 20 minut |
V širši posodi segrejte oljčno olje in na njem do suhega podušite morske sadeže. Dodajte sesekljan česen in riž, prepražite in zalijte z vinom.
Znižajte temperaturo in mešajte dokler tekočina ne izpari. Nato po zajemalkah dodajajte vročo juho. Preden dodate novo zajemalko, mora tekočina izpareti. Postopek ponavljajte približno 15 minut, oz. dokler ni riž ravno prav kuhan. V sredini mora ostati čvrst.
Odstavite, umešajte sesekljan peteršilj in smetano ter pustite pokrito minuto ali dve. Nato takoj ponudite.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/rižota-z-morskimi-sadeži&t=Ri%C5%BEota+z+morskimi+sade%C5%BEi
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Ri%C5%BEota+z+morskimi+sade%C5%BEi&url=http://kuharija.si/content/rižota-z-morskimi-sadeži
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/rižota-z-morskimi-sadeži
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/riz_morski_sadezi.jpg