- 180 g jedilne čokolade
- 150 g masla
- 4 jajca (velikosti L)
- 200 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljeva sladkorja
- 100 g moke
- 180 g čokoladnih kapljic (ali jedilne čokolade)

![]() | Sestavine za: 16 kosov
Vir: Mrs Fields Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: 2 uri |
Pečico segrejte na 160 stopinj (ventilatorsko na 140). Namastite pekač.
Čokolado razlomite, maslo narežite na koščke in oboje v vroči vodni kopeli med mešanjem stopite.
Z električnim mešalnikom stepajte jajca približno 5 minut, da narastejo. Dodajte sladkor in vaniljev sladkor ter stepajte, dokler se sestavini ne zmešata in močno narasteta.
Dodajte stopljeno čokolado z maslom in pri nizki hitrosti stepajte, da dobite enakomerno zmes. Počasi dodajte še moko.
S testom napolnite pekač, ga gladko poravnajte in enakomerno potresite s čokoladnimi kapljicami ali koščki jedilne čokolade. Pecite od 45 do 55 minut oz. dokler ne izvlečete čistega zobotrebca, ko ga zabodete v sredino testa.
Rjavčke ohladite na sobno temperaturo, nato jih pokrijte s folijo in postavite v hladilnik za najmanj 1 uro.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/brownies-rjavčki&t=Brownies+%28rjav%C4%8Dki%29
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Brownies+%28rjav%C4%8Dki%29&url=http://kuharija.si/content/brownies-rjavčki
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/brownies-rjavčki
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/brownies.jpg