- 400 g graha (svežega ali zamrznjenega)
- 1 šopek mete
- sol, poper
- limonin sok (ali vinski kis)
- oljčno olje

Ponudite hladno ali mlačno.
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 45 minut |
Grah stresite v posodo za kuhanje. Meto oplaknite, ji obtrgajte lističe in jih položite na grah. Zavrite vodo in z njo zalijte grah, toliko, da bo komaj pokrit. Posodo pokrijte, postavite na vroče kuhališče, počakajte da zavre in grah skuhajte do mehkega. Vmes grah večkrat poskusite, čas kuhanja ne bi smel bit daljši od par minut. Kuhan grah, skupaj z meto takoj stresite na cedilo in oplaknite s hladno vodo.
Odcejen grah in meto stresite v solatno skledo, solite, poprajte, pokapajte z limoninim sokom (ali kisom) in oljčnim oljem (ne skoparite z njim). Rahlo a temeljito premešajte in pustite stati na sobni temperaturi vsaj 30 minut, da se okusi prepojijo. Nato solato po želji shranite v hladilnik. Preden jo ponudite, jo še enkrat premešajte ter po okusu še dodatno začinite.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/grah-z-meto&t=Grah+z+meto
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Grah+z+meto&url=http://kuharija.si/content/grah-z-meto
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/grah-z-meto
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/grah_z_meto_pop.jpg