- 400-500 g špagetov
- 500 g češnjevega paradižnika
- 250 g mocarele (bivolje)
- 100 g oliv (pečenih, črnih)
- 1 pest listov bazilike

Lahka in osvežilna poletna jed.
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
Paradižnike narežite na četrtine, olive razkoščičite in narežite, mocarelo natrgajte, baziliko grobo sesekljajte. Vse našteto stesite v skledo, prelijte z oljčnim oljem, premešajte in postavite na hladno.
Špagete skuhajte al dente, jih odcedite, stresite v skledo z zelenjavo, malce jih še pokapajte z oljčnim oljem in nato zmešajte.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/poletni-špageti&t=Poletni+%C5%A1pageti
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Poletni+%C5%A1pageti&url=http://kuharija.si/content/poletni-špageti
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/poletni-špageti
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/kuharija_poletni_spageti_1.jpg