- 150 g svinjskih ličnic (guanciale ali pancete)
- 100 g parmezana
- 4 jajca
- 400 g špagetov
- 2 stroka česna
- oljčno olje
- sol
- črni poper (sveže mleti)
- sesekljan peteršilj (po želji)

![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 10 minut Čas od začetka do konca: 20 minut |
Ličnice oz. panceto sesekljajte na drobne kockice. Naribajte parmezan. Jajca stepite in začinite s sveže mletim črnim poprom.
Špagete skuhajte po navodilu na embalaži v večji količini vrele slane vode.
Česen olupite in oba stroka cela sploščite. V večji ponvi segrejte 1 žlico olja in na njem med mešanjem pri srednji temperaturi pecite panceto in česen približno 5 minut. Pazite, da se ne zažge! Nato česen odstranite, temperaturo kuhališča pa znižajte na minimum.
Špagete odcedite in pri tem prestrezite nekaj vode v kateri so se kuhali. Stresite jih v ponev s panceto in dodajte dve žlici vode v kateri so se kuhali.
Sir zmešajte z jajci. Ponev s špageti odstavite. Jajčno mešanico na hitro prelijte čez špagete in takoj zmešajte, da jajca zakrknejo. Po potrebi dodajte še toliko vode v kateri so se kuhali špageti, da dobite kremasto omako.
Jed preložite na krožnike in po želji potresite s parmezanom, sveže mletim poprom in sesekljanim peteršiljem.
Namesto parmezano lahko uporabite mešanico parmezana in pecorina.
Špagete boste najlažje zmešali z lesenimi dvorogimi vilicami.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/špageti-karbonara&t=%C5%A0pageti+karbonara
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=%C5%A0pageti+karbonara&url=http://kuharija.si/content/špageti-karbonara
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/špageti-karbonara
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/karbonara.jpg