Špageti karbonara
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 10 minut Čas od začetka do konca: 20 minut |
Priprava
Ličnice oz. panceto sesekljajte na drobne kockice. Naribajte parmezan. Jajca stepite in začinite s sveže mletim črnim poprom.
Špagete skuhajte po navodilu na embalaži v večji količini vrele slane vode.
Česen olupite in oba stroka cela sploščite. V večji ponvi segrejte 1 žlico olja in na njem med mešanjem pri srednji temperaturi pecite panceto in česen približno 5 minut. Pazite, da se ne zažge! Nato česen odstranite, temperaturo kuhališča pa znižajte na minimum.
Špagete odcedite in pri tem prestrezite nekaj vode v kateri so se kuhali. Stresite jih v ponev s panceto in dodajte dve žlici vode v kateri so se kuhali.
Sir zmešajte z jajci. Ponev s špageti odstavite. Jajčno mešanico na hitro prelijte čez špagete in takoj zmešajte, da jajca zakrknejo. Po potrebi dodajte še toliko vode v kateri so se kuhali špageti, da dobite kremasto omako.
Jed preložite na krožnike in po želji potresite s parmezanom, sveže mletim poprom in sesekljanim peteršiljem.
Namigi
Namesto parmezano lahko uporabite mešanico parmezana in pecorina.
Špagete boste najlažje zmešali z lesenimi dvorogimi vilicami.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
