- 4 telečje zarebrnice (približno 2 cm debele)
- 4 stroki česna
- 2 vejici rožmarina
- 4 žlice oljčnega olja
- sol, poper
- 150 ml belega vina
- 50 ml jušne osnove

Pečene v ponvi in pečici.
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 45 minut |
Česen olupite, rožmarinu osmukajte iglice in oboje drobno sesekljajte. Zmešajte s soljo, poprom in dvema žlicama oljčnega olja. Z mešanico natrite zarebrnice in jih pustite pokrite na sobni temperaturi približno 15 minut.
Pečico segrejte na 180 stopinj. V dovolj veliki ponvi segrejte preostalo oljčno olja, nanj položite zarebrnice in jih zlato rjavo popecite. Nato jih obrnite in popecite še na drugi strani. Zarebrnice prestavite v pekač in jih v pečici pecite še približno 10 minut.
V ponev zlijte vino in juho, odmočite prijete delce in pokuhajte. Po želji dodajte še žlico gorčice in/ali smetane ter postrezite z zarebrnicami.
Če imate tanjše zarebrnice, peka v pečici ni potrebna.
Zarebrnice lahko namažete z zeliščno pasto že dan prej in jih preko noči shranite v hladilniku. Približno 15 minut pred uporabo jih vzemite iz hladilnika, da se ogrejejo na sobno temperaturo.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/telečje-zarebrnice-z-rožmarinom&t=Tele%C4%8Dje+zarebrnice+z+ro%C5%BEmarinom
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Tele%C4%8Dje+zarebrnice+z+ro%C5%BEmarinom&url=http://kuharija.si/content/telečje-zarebrnice-z-rožmarinom
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/telečje-zarebrnice-z-rožmarinom
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/kuharija-telecje_zarebrnice-1.jpg