Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Telečje zarebrnice z rožmarinom

0

Pečene v ponvi in pečici.

Sestavine za: 4 osebe
  • 4 telečje zarebrnice (približno 2 cm debele)
  • 4 stroki česna
  • 2 vejici rožmarina
  • 4 žlice oljčnega olja
  • sol, poper
  • 150 ml belega vina
  • 50 ml jušne osnove
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 45 minut

Priprava

Česen olupite, rožmarinu osmukajte iglice in oboje drobno sesekljajte. Zmešajte s soljo, poprom in dvema žlicama oljčnega olja. Z mešanico natrite zarebrnice in jih pustite pokrite na sobni temperaturi približno 15 minut.

Pečico segrejte na 180 stopinj. V dovolj veliki ponvi segrejte preostalo oljčno olja, nanj položite zarebrnice in jih zlato rjavo popecite. Nato jih obrnite in popecite še na drugi strani. Zarebrnice prestavite v pekač in jih v pečici pecite še približno 10 minut.

V ponev zlijte vino in juho, odmočite prijete delce in pokuhajte. Po želji dodajte še žlico gorčice in/ali smetane ter postrezite z zarebrnicami.

Namigi

Če imate tanjše zarebrnice, peka v pečici ni potrebna.

 

Zarebrnice lahko namažete z zeliščno pasto že dan prej in jih preko noči shranite v hladilniku. Približno 15 minut pred uporabo jih vzemite iz hladilnika, da se ogrejejo na sobno temperaturo.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!