- 4 puranji zrezki (ali piščanji)
- 2 čebuli
- oljčno olje
- 1-2 žlički masla
- kari
- sol
- 100 ml smetane za kavo (ali kuhanje)
- 100 ml čiste kokošje juhe (ali zelenjavne)
- sambal oelek (ali čili)

![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 10 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
Meso rahlo sploščite, malce solite in bogato začinite s karijem. Čebulo olupite in narežite na tanke obročke.
V ponvi segrejte olje in na njem pri srednji temperaturi pecite zrezke po 3 minute na vsaki strani. Zrezke poberite iz ponve, v ponev denite maslo in na njem med mešanjem popecite čebulo. Nato v ponev vrnite zrezke, skupaj s sokom, ki je iztekel. Zalijte s smetano in juho ter malce pokuhajte. Omako po okusu začinite s soljo in karijem. Po želji dodajte še čili ali sambal oelek.
Zrezke ponudite z rižem in solato.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/piščančji-zrezki-s-karijem-čebulo&t=Pi%C5%A1%C4%8Dan%C4%8Dji+zrezki+s+karijem+in+%C4%8Debulo
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Pi%C5%A1%C4%8Dan%C4%8Dji+zrezki+s+karijem+in+%C4%8Debulo&url=http://kuharija.si/content/piščančji-zrezki-s-karijem-čebulo
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/piščančji-zrezki-s-karijem-čebulo
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/puran_s_karijem.jpg