Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Piščančji zrezki s karijem in čebulo

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 4 puranji zrezki (ali piščanji)
  • 2 čebuli
  • oljčno olje
  • 1-2 žlički masla
  • kari
  • sol
  • 100 ml smetane za kavo (ali kuhanje)
  • 100 ml čiste kokošje juhe (ali zelenjavne)
  • sambal oelek (ali čili)
Čas priprave: 10 minut
Čas od začetka do konca: 30 minut

Priprava

 

Meso rahlo sploščite, malce solite in bogato začinite s karijem. Čebulo olupite in narežite na tanke obročke.

V ponvi segrejte olje in na njem pri srednji temperaturi pecite zrezke po 3 minute na vsaki strani. Zrezke poberite iz ponve, v ponev denite maslo in na njem med mešanjem popecite čebulo. Nato v ponev vrnite zrezke, skupaj s sokom, ki je iztekel. Zalijte s smetano in juho ter malce pokuhajte. Omako po okusu začinite s soljo in karijem. Po želji dodajte še čili ali sambal oelek. 

Namigi

Zrezke ponudite z rižem in solato.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!