- 500 g mladega slanega sira
- 150 g kajmaka
- 5 jajc
- 500 ml olja
- 250 ml mineralne vode
- sol
- poper
- 8 listov vlečenega testa

![]() | Sestavine za: en pekač
Čas priprave: 20 minut Čas od začetka do konca: 2 uri |
Pečico segrejte na 180 stopinj.
Zmešajte kajmak in sir. Beljake ločite od rumenjakov in jih stepite v čvrst sneg. Rumenjake umešajte med sir, nato rahlo umešajte še beljake, olje in mineralno vodo.
Pekač namastite z oljem. Dva lista testa pustite cela, preostale pa razpolovite. Na dno pekača položite cel list testa in ga rahlo nagubajte. Preostale polovice listov nagubajte v roki, jih pomočite v nadev in polagajte enega zraven drugega v pekač. Na koncu gibanico pokrijte s preostalim celim listom testa in prelijte s preostalim nadevom.
Gibanico pecite v pečici uro in pol.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/slana-srbska-gibanica&t=Slana+srbska+gibanica
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Slana+srbska+gibanica&url=http://kuharija.si/content/slana-srbska-gibanica
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/slana-srbska-gibanica
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/srbska_gibanica.jpg