Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Slana srbska gibanica

2.01
V povprečju: 2 (3 votes)
Sestavine za: en pekač
  • 500 g mladega slanega sira
  • 150 g kajmaka
  • 5 jajc
  • 500 ml olja
  • 250 ml mineralne vode
  • sol
  • poper
  • 8 listov vlečenega testa
Čas priprave: 20 minut
Čas od začetka do konca: 2 uri

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj.

Zmešajte kajmak in sir. Beljake ločite od rumenjakov in jih stepite v čvrst sneg. Rumenjake umešajte med sir, nato rahlo umešajte še beljake, olje in mineralno vodo.

Pekač namastite z oljem. Dva lista testa pustite cela, preostale pa razpolovite. Na dno pekača položite cel list testa in ga rahlo nagubajte. Preostale polovice listov nagubajte v roki, jih pomočite v nadev in polagajte enega zraven drugega v pekač. Na koncu gibanico pokrijte s preostalim celim listom testa in prelijte s preostalim nadevom.

Gibanico pecite v pečici uro in pol.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!