Slana srbska gibanica
Objavil/a vera dne 26. marec 2010
(3 votes)
![]() | Sestavine za: en pekač
Čas priprave: 20 minut Čas od začetka do konca: 2 uri |
Priprava
Pečico segrejte na 180 stopinj.
Zmešajte kajmak in sir. Beljake ločite od rumenjakov in jih stepite v čvrst sneg. Rumenjake umešajte med sir, nato rahlo umešajte še beljake, olje in mineralno vodo.
Pekač namastite z oljem. Dva lista testa pustite cela, preostale pa razpolovite. Na dno pekača položite cel list testa in ga rahlo nagubajte. Preostale polovice listov nagubajte v roki, jih pomočite v nadev in polagajte enega zraven drugega v pekač. Na koncu gibanico pokrijte s preostalim celim listom testa in prelijte s preostalim nadevom.
Gibanico pecite v pečici uro in pol.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika