- 10 suhih jurčkov
- 3 šalotke (ali ena čebula)
- 400 g svežih gob
- 4 telečji zrezki (po 120 g)
- sol
- poper
- maslo
- oljčno olje
- 100 ml smetane za kavo (ali kuhanje)

![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
Suhe jurčke namočite v 100 ml mlačne vode. Šalotke olupite in drobno sesekljajte. Gobe očistite, otrite s krpo in narežite na lističe.Zrezke potolcite, rahlo solite, poprajte in malce pomokajte.
V ponvi segrejte malce masla in oljčnega olja ter pri srednji temperaturi na mešanici pecite zrezke na vsaki strani približno 2 minuti. Nato jih vzemite iz ponve in shranite na toplem.
Namočene jurčke odcedite in pri tem prestrezite tekočino. Jurčke ožmite in na drobno sesekljajte. V ponev, kjer so se pekli zrezki, stresite gobe in jih pri visoki temperaturi pražite približno 3 minute, dodajte sesekljano šalotko in jurčke, pražite kakšno minuto in nato zalijte s tekočino v kateri so se namakali jurčki. Umešajte še smetano in pri nizki temperaturi kuhajte še približno 5 minut, oz. dokler se omaka ustrezno ne zgosti. Nato v omako vložite zrezke in jih pogrejte.
Zraven ponudite široke rezance.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/zrezki-po-lovsko&t=Zrezki+po+lovsko
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Zrezki+po+lovsko&url=http://kuharija.si/content/zrezki-po-lovsko
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/zrezki-po-lovsko
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/zrezki_po_lovsko.jpg