Zrezki po lovsko
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
Priprava
Suhe jurčke namočite v 100 ml mlačne vode. Šalotke olupite in drobno sesekljajte. Gobe očistite, otrite s krpo in narežite na lističe.Zrezke potolcite, rahlo solite, poprajte in malce pomokajte.
V ponvi segrejte malce masla in oljčnega olja ter pri srednji temperaturi na mešanici pecite zrezke na vsaki strani približno 2 minuti. Nato jih vzemite iz ponve in shranite na toplem.
Namočene jurčke odcedite in pri tem prestrezite tekočino. Jurčke ožmite in na drobno sesekljajte. V ponev, kjer so se pekli zrezki, stresite gobe in jih pri visoki temperaturi pražite približno 3 minute, dodajte sesekljano šalotko in jurčke, pražite kakšno minuto in nato zalijte s tekočino v kateri so se namakali jurčki. Umešajte še smetano in pri nizki temperaturi kuhajte še približno 5 minut, oz. dokler se omaka ustrezno ne zgosti. Nato v omako vložite zrezke in jih pogrejte.
Namigi
Zraven ponudite široke rezance.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
