Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Zrezki po lovsko

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 10 suhih jurčkov
  • 3 šalotke (ali ena čebula)
  • 400 g svežih gob
  • 4 telečji zrezki (po 120 g)
  • sol
  • poper
  • maslo
  • oljčno olje
  • 100 ml smetane za kavo (ali kuhanje)
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 30 minut

Priprava

Suhe jurčke namočite v 100 ml mlačne vode. Šalotke olupite in drobno sesekljajte. Gobe očistite, otrite s krpo in narežite na lističe.Zrezke potolcite, rahlo solite, poprajte in malce pomokajte.

V ponvi segrejte malce masla in oljčnega olja ter pri srednji temperaturi na mešanici pecite zrezke na vsaki strani približno 2 minuti. Nato jih vzemite iz ponve in shranite na toplem.

Namočene jurčke odcedite in pri tem prestrezite tekočino. Jurčke ožmite in na drobno sesekljajte. V ponev, kjer so se pekli zrezki, stresite gobe in jih pri visoki temperaturi pražite približno 3 minute, dodajte sesekljano šalotko in jurčke, pražite kakšno minuto in nato zalijte s tekočino v kateri so se namakali jurčki. Umešajte še smetano in pri nizki temperaturi kuhajte še približno 5 minut, oz. dokler se omaka ustrezno ne zgosti. Nato v omako vložite zrezke in jih pogrejte.

 

Namigi

Zraven ponudite široke rezance.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!