- 500 g jajčevcev
- 500 g bučk
- 1 kg paradižnika
- 1 rumena paprika (ali rdeča)
- 1 zelena paprika
- 1 pest črnih oliv
- 2 stroka česna
- 2 čebuli
- 1 šopek bazilike
- 1 lovorov list
- 1 vejica timijana
- 60 ml oljčnega olja
- sol
- poper

Najboljši je poleti.
![]() | Sestavine za: 6 oseb
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 1 ura in 15 minut |
Čebulo in česen olupite in sesekljajte. Bučke in jajčevce operite, očistite in narežite na večje kocke. Papriko operite, ji odstranite semenje in bele kožice ter narežite na trakove. Paradižnik poparite, olupite, razrežite na četrtine in mu odstranite semenje. Baziliki osmukajte lističe in jih grobo narežite.
V večji ponvi segrejte olje in na njem stekleno podušite čebulo. Ko začne rjaveti, dodajte pripravljeno zelenjavo, lovorov list, timijan in česen ter solite in poprajte. Posodo pokrijte in pustite, da se pri nizki temperaturi duši približno 1 uro.
Na koncu umešajte olive in baziliko. Postrezite toplo ali hladno.
Namesto na štedilniku lahko rataouille pripravite tudi v pečici. Zelenjavo in začimbe razporedite po naoljenem pekaču, solite, poprajte in še malce pokapajte z oljčnim oljem ter pri 160 stopinjah pecite približno 30 minut. Nato pekač pokrijte z aluminijasto folijo in pecite še približno 10 minut.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/ratatouille&t=Ratatouille
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Ratatouille&url=http://kuharija.si/content/ratatouille
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/ratatouille
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/ratatouile_1.jpg