- 40 g masla (ali oljčnega olja)
- 40 g ostre moke
- 500 ml mleka
- sol
- sveže mlet beli poper
- muškatni orešček

po domače bešamel
![]() | Sestavine za: 500 ml
Čas priprave: 20 minut Čas od začetka do konca: 20 minut |
Pri nizki temperaturi v kozici razpustite maslo. Dodajte moko in jo med mešanjem spenite. Pazite, da ne porjavi. Nato med mešanjem z metlico počasi prilivajte mleko (toplo). Stepajte dokler se omaka ne zgosti.
Nato jo začinite s soljo, sveže mletim poprom in muškatnim oreščkom ter pri nizki temperaturi kuhajte približno 15 minut. Vmes večkrat premešajte.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/bešamelna-omaka&t=Be%C5%A1amelna+omaka
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Be%C5%A1amelna+omaka&url=http://kuharija.si/content/bešamelna-omaka
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/bešamelna-omaka
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/besamel.jpg