- 250 g masla
- 3 rumenjaki
- 4 žlice suhega belega vina (ali hladne vode)
- sol
- poper
- 1-2 žlici sveže iztisnjenega limoninega soka

Tradicionalna spremljevalka belušev
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 20 minut Čas od začetka do konca: 20 minut |
Maslo narežite na koščke in v kozici pri nizki temperaturi stopite. Nato pri nizki temperaturi maslo kuhajte približno 10 minut in med tem s penavko pobirajte izločene pene.
V manjšo kozico denite rumenjake, vino oz. vodo in sol. Kozico postavite v vročo vodno kopel in rumenjake stepajte z metlico (ali mešalnikom) od 2 do 3 minute, da nastane bela penasta zmes.
Sprva po kapljicah, potem pa v tankem curku dodajajte tekoče maslo. Ves čas stepajte. Na koncu omako po okusu solite in ji primešajte limonin sok.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/holandska-omaka&t=Holandska+omaka
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Holandska+omaka&url=http://kuharija.si/content/holandska-omaka
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/holandska-omaka
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/holandska_omaka.jpg