Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Holandska omaka

0

Tradicionalna spremljevalka belušev

Sestavine za: 4 osebe
  • 250 g masla
  • 3 rumenjaki
  • 4 žlice suhega belega vina (ali hladne vode)
  • sol
  • poper
  • 1-2 žlici sveže iztisnjenega limoninega soka
Čas priprave: 20 minut
Čas od začetka do konca: 20 minut

Priprava

Maslo narežite na koščke in v kozici pri nizki temperaturi stopite. Nato pri nizki temperaturi maslo kuhajte približno 10 minut in med tem s penavko pobirajte izločene pene.

V manjšo kozico denite rumenjake, vino oz. vodo in sol. Kozico postavite v vročo vodno kopel in rumenjake stepajte z metlico (ali mešalnikom) od 2 do 3 minute, da nastane bela penasta zmes.

Sprva po kapljicah, potem pa v tankem curku dodajajte tekoče maslo. Ves čas stepajte. Na koncu omako po okusu solite in ji primešajte limonin sok.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!