- 30 g masla
- 20 g moke
- sok ene pomaranče
- 100 ml sladke smetane
- 125 ml vode v kateri so se kuhali beluši
- 1 žlička pomarančne lupinice
- 1 žlička pomarančnega likerja
- sol
- sveže mleti beli poper

![]() | Sestavine za:
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 15 minut |
Maslo pregnetemo z moko in pomarančno lupinico ter oblikujemo v kroglico. Pomaranči sok precedimo. Zmešamo polovico pomarančnega soka, smetano in vodo v kateri so se kuhali beluši.
Vse skupaj segrejemo, dodamo masleno kroglico, zavremo in pri nizki temperaturi ob stalnem mešanju kuhamo od 5 do 7 minut. Prilijemo še preostali pomarančni sok ter solimo in popramo po okusu.
Namesto vode v kateri so se kuhali beluši uporabite čisto zelenjavno juho. Omako postrezite z beluši, kuhano zelenjavo, dušeno ali pečeno ribo …
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/pomarančna-omaka&t=Pomaran%C4%8Dna+omaka
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Pomaran%C4%8Dna+omaka&url=http://kuharija.si/content/pomarančna-omaka
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/pomarančna-omaka
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/pomarancna_omaka.jpg