Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Pomarančna omaka

0
Sestavine za:
  • 30 g masla
  • 20 g moke
  • sok ene pomaranče
  • 100 ml sladke smetane
  • 125 ml vode v kateri so se kuhali beluši
  • 1 žlička pomarančne lupinice
  • 1 žlička pomarančnega likerja
  • sol
  • sveže mleti beli poper
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 15 minut

Priprava

Maslo pregnetemo z moko in pomarančno lupinico ter oblikujemo v kroglico. Pomaranči sok precedimo. Zmešamo polovico pomarančnega soka, smetano in vodo v kateri so se kuhali beluši.

Vse skupaj segrejemo, dodamo masleno kroglico, zavremo in pri nizki temperaturi ob stalnem mešanju kuhamo od 5 do 7 minut. Prilijemo še preostali pomarančni sok ter solimo in popramo po okusu.

Namigi

Namesto vode v kateri so se kuhali beluši uporabite čisto zelenjavno juho. Omako postrezite z beluši, kuhano zelenjavo, dušeno ali pečeno ribo …

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!