- 400 g špagetov
- 150 g slanine
- 200 ml smetane za kavo (ali kuhanje)
- 50 g parmezana
- 2 jajci
- peteršilj
- sveže mlet črni poper
- sol
- olje

Klasična italijanska jed obogatena s smetano
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 10 minut Čas od začetka do konca: 20 minut |
Slanino narežite na čim bolj drobne kocke. V večji količini vrele slane vode po navodilu na embalaži skuhajte špagete.
V ponvi segrejte malce olja in na njem med mešanjem hrustljavo popecite slanino. Olje in maščobo od slanine odlijte, k slanini v ponev pa prilijte smetano. Dodajte parmezan, premešajte, pri nizki temperaturi segrejte in odstavite. Pazite, da omaka ne zavre.
Špagete odcedite. Takoj jih stresite v smetanovo omako in premešajte. Jajca razžvrkljajte in umešajte med vroče špagete. Po želji potresite s sveže mletim črnim poprom in sesekljanim peteršiljem.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/špageti-karbonara-s-smetano&t=%C5%A0pageti+karbonara+s+smetano
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=%C5%A0pageti+karbonara+s+smetano&url=http://kuharija.si/content/špageti-karbonara-s-smetano
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/špageti-karbonara-s-smetano
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/karbonara_smetana.jpg