Špageti karbonara s smetano
Objavil/a vera dne 8. junij 2010
Klasična italijanska jed obogatena s smetano
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 10 minut Čas od začetka do konca: 20 minut |
Priprava
Slanino narežite na čim bolj drobne kocke. V večji količini vrele slane vode po navodilu na embalaži skuhajte špagete.
V ponvi segrejte malce olja in na njem med mešanjem hrustljavo popecite slanino. Olje in maščobo od slanine odlijte, k slanini v ponev pa prilijte smetano. Dodajte parmezan, premešajte, pri nizki temperaturi segrejte in odstavite. Pazite, da omaka ne zavre.
Špagete odcedite. Takoj jih stresite v smetanovo omako in premešajte. Jajca razžvrkljajte in umešajte med vroče špagete. Po želji potresite s sveže mletim črnim poprom in sesekljanim peteršiljem.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
