Priprava
Čebuli in česen olupite, sesekljajte in podušite na 2 žlicah vročega oljčnega olja. Polovico odstranite in prihranite.
Preostalo polovico zmešajte s paradižnikovo mezgo in pol žličke sladkorja, malce prepražite, dodajte pločevinko paradižnika, zavrite, dodajte mešanico mediteranskih začimb, sol in poper ter odkrito pri nizki temperaturi kuhajte približno 30 minut.
Medtem v mleko namočite kruh, ga na drobno raztrgajte in zmešajte z mletim mesom. Dodajte preostalo mešanico čebule in česna, jajce, origano, peteršilj, sol in poper ter temeljito pregnetite, da dobite enakomerno zmes.
Z vlažnimi rokami iz mase oblikujte majhne kroglice in jih z vseh strani popecite na vročem olju. Pečene polagajte na papirnate kuhinjske brisače, da se odcedijo. Nato jih vložite v paradižnikovo omako, kjer naj se zelo počasi kuhajo še 10-20 minut. Omako po okusu še dodatno začinite.
Postrezite s špageti.