Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Mesne kroglice v paradižnikovi omaki

0
Sestavine za: 6 osebe
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
za omako
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 1 pločevinka paradižnikova (velika, 850 ml)
  • mešanica mediteranskih začimb (origano, bazilika, majaron, rožmarin, žajbelj)
  • sol, poper, sladkor
za mesne kroglice
  • 500 g mletega mesa (mešanega ali samo govejega)
  • 1 jajce
  • 1-2 rezini kruha
  • 50 ml mleka
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 1 žlička origana
  • 40 g parmezana
  • oljčno olje
Čas priprave: 20 minut
Čas od začetka do konca: 60 minut

Priprava

Čebuli in česen olupite, sesekljajte in podušite na 2 žlicah vročega oljčnega olja. Polovico odstranite in prihranite.

Preostalo polovico zmešajte s paradižnikovo mezgo in pol žličke sladkorja, malce prepražite, dodajte pločevinko paradižnika, zavrite, dodajte mešanico mediteranskih začimb, sol in poper ter odkrito pri nizki temperaturi kuhajte približno 30 minut.

Medtem v mleko namočite kruh, ga na drobno raztrgajte in zmešajte z mletim mesom. Dodajte preostalo mešanico čebule in česna, jajce, origano, peteršilj, sol in poper ter temeljito pregnetite, da dobite enakomerno zmes.

Z vlažnimi rokami iz mase oblikujte majhne kroglice in jih z vseh strani popecite na vročem olju. Pečene polagajte na papirnate kuhinjske brisače, da se odcedijo. Nato jih vložite v paradižnikovo omako, kjer naj se zelo počasi kuhajo še 10-20 minut. Omako po okusu še dodatno začinite.

Postrezite s špageti.

Namigi

Za več ostrine omako in meso začinite z mleto pekočo papriko.

 

Če imate več časa, vložite narejene kroglice direktno v omako in vse skupaj rahlo kuhajte približno 3 ure.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!