- 500 g buče hokaido (očiščene)
- 1 žlica masla
- 1 l čiste zelenjavne juhe (lahko iz bio kocke)
- 1 čebula (manjša)
- 2 žlici kisle smetane
- sol
- 1 pest bučnih pečk
- bučno olje
- poper

![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 10 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
Čebulo olupite in sesekljajte, bučo narežite na večje kocke.
Na maslu prepražite sesekljano čebulo, dodajte narezano bučo, še malce prepražite, zalijte z juho in skuhajte do mehkega (od 15 do 30 minut). Bučne pečke pražite v ponvi brez dodane maščobe, da zadišijo. Stresite jih v skledico in prihranite.
Odstavite juho, po okusu solite in poprajte, dodajte polovico kisle smetane ter s paličnim mešalnikom pretlačite.
Juho ponudite z žličko kisle smetane, potresite z bučnimi pečkami in pokapajte z bučnim oljem, ki ga z zobotrebcem razvlečete v vzorček.
V juho lahko dodate por in krompir ali pa krompir in pomarančni sok.
Začinite jo lahko s koprcem ali pa z majaronom, muškatnim oreščkom in medom. Dobro se ujame tudi s pekočo papriko ali čilijem.
Buče hokaido imajo trdo lupino, ki pa se med kuhanje popolnoma zmehča, zato te vrste buč ni potrebno lupiti. Namesto z hokaido bučo lahko juho pripravite tudi iz kakšne druge vrste buč.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/bučna-juha&t=Bu%C4%8Dna+juha
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Bu%C4%8Dna+juha&url=http://kuharija.si/content/bučna-juha
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/bučna-juha
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/bucna_juha_0.jpg