Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Bučna juha

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 500 g buče hokaido (očiščene)
  • 1 žlica masla
  • 1 l čiste zelenjavne juhe (lahko iz bio kocke)
  • 1 čebula (manjša)
  • 2 žlici kisle smetane
  • sol
  • 1 pest bučnih pečk
  • bučno olje
  • poper
Čas priprave: 10 minut
Čas od začetka do konca: 30 minut

Priprava

Čebulo olupite in sesekljajte, bučo narežite na večje kocke.

Na maslu prepražite sesekljano čebulo, dodajte narezano bučo, še malce prepražite, zalijte z juho in skuhajte do mehkega (od 15 do 30 minut). Bučne pečke pražite v ponvi brez dodane maščobe, da zadišijo. Stresite jih v skledico in prihranite.

Odstavite juho, po okusu solite in poprajte, dodajte polovico kisle smetane ter s paličnim mešalnikom pretlačite.

Juho ponudite z žličko kisle smetane, potresite z bučnimi pečkami in pokapajte z bučnim oljem, ki ga z zobotrebcem razvlečete v vzorček.

Namigi

V juho lahko dodate por in krompir ali pa krompir in pomarančni sok.

Začinite jo lahko s koprcem ali pa z majaronom, muškatnim oreščkom in medom. Dobro se ujame tudi s pekočo papriko ali čilijem.

Buče hokaido imajo trdo lupino, ki pa se med kuhanje popolnoma zmehča, zato te vrste buč ni potrebno lupiti. Namesto z hokaido bučo lahko juho pripravite tudi iz kakšne druge vrste buč.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!