- 600 g mletega mesa (pol govedine, pol svinjine)
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1 rezina belega kruha (en dan starega, ali manjša žemlja)
- mleko
- 1 žlica peteršilja (drobno sesekljanega)
- 1 jajce
- sol
- poper
- 2-3 trdo kuhana jajca
- olje

![]() | Sestavine za: 4-6 oseb
Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: 70 minut |
Čebulo in česen olupite in sesekljajte ter na olju stekleno prepražite.
Rezino kruha ali žemljo namočite v mleko. V mleto meso dodajte jajce, sesekljan peteršilj, sol, poper, prepraženo čebulo in česen ter namočen in ožet kruh. Z rokami temeljito pregnetite.
Na vlažni podlagi in z vlažnimi rokami iz mesne mase oblikujte štruco. Vanjo vtisnite olupljena trdo kuhana jajca in jih pokrijte z mesno maso. Oblikujte štruco, jo položite na namaščen pekač in postavite v pečico ogreto na 200 stopinj. Pecite 10 minut, nato znižajte temperaturo na 180 stopinj in pecite še približno pol ure. Tik pred koncem peke lahko pečenko premažete s stepenim jajcem ali kislo smetano.
Maso iz mletega mesa dodatno začinite z zelišči kot so majaron, origano, bazilika, lovor, brinove jagode … Dodate ji lahko tudi brizg konjaka ali tabaska ter na drobno narezano zelenjavo (por, korenček ...).
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/štefani-pečenka-pečenka-iz-mletega-mesa&t=%C5%A0tefani+pe%C4%8Denka+%28pe%C4%8Denka+iz+mletega+mesa%29
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=%C5%A0tefani+pe%C4%8Denka+%28pe%C4%8Denka+iz+mletega+mesa%29&url=http://kuharija.si/content/štefani-pečenka-pečenka-iz-mletega-mesa
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/štefani-pečenka-pečenka-iz-mletega-mesa
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/stefanie_pecenka_3.jpg