Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Štefani pečenka (pečenka iz mletega mesa)

0
Sestavine za: 4-6 oseb
  • 600 g mletega mesa (pol govedine, pol svinjine)
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 rezina belega kruha (en dan starega, ali manjša žemlja)
  • mleko
  • 1 žlica peteršilja (drobno sesekljanega)
  • 1 jajce
  • sol
  • poper
  • 2-3 trdo kuhana jajca
  • olje
Čas priprave: 30 minut
Čas od začetka do konca: 70 minut

Priprava

Čebulo in česen olupite in sesekljajte ter na olju stekleno prepražite.

Rezino kruha ali žemljo namočite v mleko. V mleto meso dodajte jajce, sesekljan peteršilj, sol, poper, prepraženo čebulo in česen ter namočen in ožet kruh. Z rokami temeljito pregnetite.

Na vlažni podlagi in z vlažnimi rokami iz mesne mase oblikujte štruco. Vanjo vtisnite olupljena trdo kuhana jajca in jih pokrijte z mesno maso. Oblikujte štruco, jo položite na namaščen pekač in postavite v pečico ogreto na 200 stopinj. Pecite 10 minut, nato znižajte temperaturo na 180 stopinj in pecite še približno pol ure. Tik pred koncem peke lahko pečenko premažete s stepenim jajcem ali kislo smetano.

Namigi

Maso iz mletega mesa dodatno začinite z zelišči kot so majaron, origano, bazilika, lovor, brinove jagode … Dodate ji lahko tudi brizg konjaka ali tabaska ter na drobno narezano zelenjavo (por, korenček ...).

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!