- 250 g rezancev
- 250 g piščančjih prsi
- 1 bučka
- 1 rumena paprika
- 200 ml smetane za kavo (ali kuhanje)
- oljčno olje
- sol
- sveže mlet poper

![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
Meso, bučko in papriko oplaknite, obrišite, očistite in narežite na grižljaj velike koščke.
V večji ponvi (dovolj veliki za vse sestavine) segrejte 2 žlici olja in na njem popecite koščke piščanca z vseh strani. Meso solite, poprajte in odstranite iz ponve. Na isti maščobi nato popecite papriko in bučke, dodajte meso ter hranite na toplem.
Po navodilu na embalaži skuhajte rezance v večji količini osoljene vode. Kuhane odcedite in pri tem prihranite nekaj vode, v kateri so se kuhali.
Ponev z mesom in zelenjavo segrejte, zalijte s smetano, solite in poprajte, umešajte odcejene testenine ter vse skupaj med mešanjem segrejte. Če je jed presuha po žlicah dodajte malce vode, v kateri so se kuhale testenine. Še enkrat po okusu začinite in takoj ponudite.
Nežen okus bučk in piščanca lahko vsakič male drugače nadgradite:
V omako dodjate od 3 do 4 liste žajblja in malce muškatnega oreščka. Lahko pa jo po orientalsko začinite s karijem ali čilijem ter namesto smetane uporabite nesladkano kokosovo mleko.
Namesto na krožnike, jed stresite v namaščen pekač, obložite z rezinami mocarele ali posujte s parmezanom in pod vročim žarom v pečici zlato rjavo zapecite.
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/node/267&t=Rezanci+s+pi%C5%A1%C4%8Dancem%2C+bu%C4%8Dko+in+papriko
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Rezanci+s+pi%C5%A1%C4%8Dancem%2C+bu%C4%8Dko+in+papriko&url=http://kuharija.si/node/267
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/node/267
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/bucke_piscanec.jpg