Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Rezanci s piščancem, bučko in papriko

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 250 g rezancev
  • 250 g piščančjih prsi
  • 1 bučka
  • 1 rumena paprika
  • 200 ml smetane za kavo (ali kuhanje)
  • oljčno olje
  • sol
  • sveže mlet poper
Čas priprave: 30 minut
Čas od začetka do konca: 30 minut

Priprava

Meso, bučko in papriko oplaknite, obrišite, očistite in narežite na grižljaj velike koščke.

V večji ponvi (dovolj veliki za vse sestavine) segrejte 2 žlici olja in na njem popecite koščke piščanca z vseh strani. Meso solite, poprajte in odstranite iz ponve. Na isti maščobi nato popecite papriko in bučke, dodajte meso ter hranite na toplem.

Po navodilu na embalaži skuhajte rezance v večji količini osoljene vode. Kuhane odcedite in pri tem prihranite nekaj vode, v kateri so se kuhali.

Ponev z mesom in zelenjavo segrejte, zalijte s smetano, solite in poprajte, umešajte odcejene testenine ter vse skupaj med mešanjem segrejte. Če je jed presuha po žlicah dodajte malce vode, v kateri so se kuhale testenine. Še enkrat po okusu začinite in takoj ponudite.

Namigi

Nežen okus bučk in piščanca lahko vsakič male drugače nadgradite:

V omako dodjate od 3 do 4 liste žajblja in malce muškatnega oreščka. Lahko pa jo po orientalsko začinite s karijem ali čilijem ter namesto smetane uporabite nesladkano kokosovo mleko.

Namesto na krožnike, jed stresite v namaščen pekač, obložite z rezinami mocarele ali posujte s parmezanom in pod vročim žarom v pečici zlato rjavo zapecite.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!