- 200 g sira feta
- 250 g češnjevega paradižnika
- 1 steblo mlade čebule
- oljčno olje
- bazilika
- sol
- poper

![]() | Sestavine za: 2 osebi
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
V pečici segrejte žar.
Paradižnike operite in razpolovite, drubno sesekljajte čebulo. Zmešajte paradižnike, čebulo, malce soli in oljčnega olja ter mešanico razporedite po namaščenem pekaču.
Feta sir narežite na rezine in razporedite po paradižniku. Sir malce pokapajte z oljčnim oljem in pod vročim žarom v pečici pecite približno 15 do 20 minut, da rahlo porjavi.
Gotovo jed potresite z grobo sesekljano baziliko in ponudite s polento ali kruhom.
foto: Thinkstock
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/pod-žarom-pečena-feta-s-paradižnikom&t=Pod+%C5%BEarom+pe%C4%8Dena+feta+s+paradi%C5%BEnikom
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Pod+%C5%BEarom+pe%C4%8Dena+feta+s+paradi%C5%BEnikom&url=http://kuharija.si/content/pod-žarom-pečena-feta-s-paradižnikom
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/pod-žarom-pečena-feta-s-paradižnikom
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/fetas_paradiznikom_1.jpg