Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Pod žarom pečena feta s paradižnikom

0
Sestavine za: 2 osebi
  • 200 g sira feta
  • 250 g češnjevega paradižnika
  • 1 steblo mlade čebule
  • oljčno olje
  • bazilika
  • sol
  • poper
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 30 minut

Priprava

V pečici segrejte žar.

Paradižnike operite in razpolovite, drubno sesekljajte čebulo. Zmešajte paradižnike, čebulo, malce soli in oljčnega olja ter mešanico razporedite po namaščenem pekaču. 

Feta sir narežite na rezine in razporedite po paradižniku. Sir malce pokapajte z oljčnim oljem in pod vročim žarom v pečici pecite približno 15 do 20 minut, da rahlo porjavi. 

Gotovo jed potresite z grobo sesekljano baziliko in ponudite s polento ali kruhom.

 

foto: Thinkstock

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!