- 800 g govejega bočnika
- 800 g čebule
- olje
- 3 stroki česna
- 1 feferon (ali mleta pekoča paprika)
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1 žlica mlete sladke paprike
- 1 noževa konica kumine (mlete)
- 1 ščep majarona
- 2 lovorova lista
- sol
- poper

|  | Sestavine za: 6-8 oseb 
 Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: 120 minut | 
Meso narežite na večje kocke. Čebulo olupite in narežite na lističe. Feferon razpolovite in mu odstranite semenje. V loncu segrejte olje in na njem pri nizki temperaturi do mehkega dušite narezano čebulo (vsaj 10 minut, lahko tudi do pol ure) in feferon. Pazite, da ne porjavi.
Dodajte sesekljan ali skozi stiskalnico iztisnjen česen in narezano meso, povišajte temperaturo in ga med mešanjem rjavo popražite, da izhlapi vsa tekočina. Dodajte vse začimbe, zalijte z vodo (toliko da bo meso pokrito), solite in poprajte ter pri nizki temperaturi pokrito dušite dokler se meso ne zmehča.
Golaž lahko zgostite na več načinov:
Meso naj vam na kocke nareže že mesar. Tako boste prihranili kar nekaj časa pri pripravi.
Ste skuhali preveč, pa spet ne toliko, da bi bilo dovolj za še en obrok? Pripravite golaževo juho!
Povezave:
[1] http://facebook.com/sharer.php?u=http://kuharija.si/content/goveji-golaž&t=Goveji+gola%C5%BE
[2] http://twitter.com/intent/tweet?text=Goveji+gola%C5%BE&url=http://kuharija.si/content/goveji-golaž
[3] https://plus.google.com/share?url=http://kuharija.si/content/goveji-golaž
[4] http://kuharija.si/sites/default/files/golaz.jpg