Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Goveji golaž

0
Sestavine za: 6-8 oseb
  • 800 g govejega bočnika
  • 800 g čebule
  • olje
  • 3 stroki česna
  • 1 feferon (ali mleta pekoča paprika)
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1 žlica mlete sladke paprike
  • 1 noževa konica kumine (mlete)
  • 1 ščep majarona
  • 2 lovorova lista
  • sol
  • poper
Čas priprave: 30 minut
Čas od začetka do konca: 120 minut

Priprava

Meso narežite na večje kocke. Čebulo olupite in narežite na lističe. Feferon razpolovite in mu odstranite semenje. V loncu segrejte olje in na njem pri nizki temperaturi do mehkega dušite narezano čebulo (vsaj 10 minut, lahko tudi do pol ure) in feferon. Pazite, da ne porjavi.

Dodajte sesekljan ali skozi stiskalnico iztisnjen česen in narezano meso, povišajte temperaturo in ga med mešanjem rjavo popražite, da izhlapi vsa tekočina. Dodajte vse začimbe, zalijte z vodo (toliko da bo meso pokrito), solite in poprajte ter pri nizki temperaturi pokrito dušite dokler se meso ne zmehča.

Namigi

Golaž lahko zgostite na več načinov:

  • Iz kuhanega golaža poberite meso in s paličnim mešalnikom zmeljite omako.
  • Za še bolj gosto omako v golaž naribajte krompir, malce pokuhajte in zmeljite s paličnim mešalnikom.
  • Preden meso zalijete z vodo oz. vinom ga poprašite z eno žlico ostre moke.
  • Zadnje pol ure golaž kuhajte odkrit in pustite, da povre do želene gostote.

 

Meso naj vam na kocke nareže že mesar. Tako boste prihranili kar nekaj časa pri pripravi. 

Ste skuhali preveč, pa spet ne toliko, da bi bilo dovolj za še en obrok? Pripravite golaževo juho!

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!